X Choose your country
sv_SE Sweden
da_DK Denmark
en_GB UK
fi_FI Finland
de_DE Germany
es_ES Spain
fr_FR France
nl_NL Netherlands
pl_PL Poland
nb_NO Norway
Designed and produced in Sweden
+46 (0)10-4804700 | Forhandlere

Vanlige spørsmål

Før du bestiller

Hva koster det å få et tilbud?
Du får alltid et kostnadsfritt tilbud fra oss. Fyll ut forespørselen om tilbud og send det til oss, så tar vi kontakt med pris og tegning. Legg gjerne ved bilder og skisse. Her finner du forespørsel om tilbud.

Får man med monteringsanvisning ved levering av ClickitUp?
Instruksjonsbok som inneholder monteringsanvisning følger med ved levering av glassrekkverket. Vi anbefaler også at du ser på monteringsfilmen “slik monterer du ClickitUp®” for å se hvordan man monterer våre glassrekkverk.

Hva trenger jeg for å montere ClickitUp® glassrekkverk?
Verktøy som trengs er skrutrekker, målebånd, vater og treklosser til justering av høyden. Denne monteringsfilmen slik monterer du ClickitUp® viser hva du trenger av verktøy og festeskruer.

Hvordan velger jeg riktig skrue til å feste til underlaget? 
Avhengig av hvilket underlag som skal brukes, må festebeslagene tilpasses. Ved montering av ClickitUp® glassrekkverk
anbefaler vi at følgende brukes:
Til TRE: Fransk skrue 120×8 mm skal festes i treverk.
Ved BETONG: Ved montering i støpt såle trengs kjemiske ankere eller betongskruer som er minst 80×8 mm
Ved STÅL: M8x30 gjennomgående alternativt bore og gjenge

Hvilken leveringstid opererer dere med?
Leveringstiden på våre glassrekkverk er 2-8 uker, avhengig av hvilket glassrekkverk som bestilles. Standardmål har kortere leveringstid og spesialmål har lengre leveringstid. På ordrebekreftelsen oppgis fredagens dato i den aktuelle leveringsuken. Vi kontakter alltid kunden via e-post før vi sender varer fra oss.

Kan jeg montere ClickitUp® glassrekkverk selv?
Ja, men vi anbefaler alltid at en faglært utfører installasjonen. For at glassrekkverkene med glass som kan senkes og heves skal klare vindbelastningen, er det helt avgjørende at festet mot underlaget holder, noe som stiller krav til utførelsen. Våre glassrekkverk må festes til et stabilt underlag, samt med riktig festebeslag. Hvis montering skal utføres uten fagfolk, anbefaler vi at man først ser på filmen “slik monterer du ClickitUp®”

Hvilke farger kan jeg få mitt glassrekkverk i?
Som standard naturanodisert. Som tilvalg mot pristillegg kan det fås svartanodisert eller pulverlakkert i RAL-farge. Ved pulverlakkering er det de nederste, ytre aluminiumsstolpene som lakkeres, ikke innerstolper og fotdetaljer

OM CLICKITUP®

Hva skiller ClicktiUp®, ClickitUp®Balcony, ClickitUp®Inside og
CiU®Fixed fra hverandre?
Gjennom årene er ClickitUp® videreutviklet og i dag finnes flere varianter av glassrekkverket – alle med samme design og finish. Nå kan man også få glassrekkverket både med glass som kan senkes og heves, og med et fast nedre glassparti – CiU®Fixed.

Samme design men ulike utførelser og tilpasninger, avhengig av hvor rekkverket skal monteres. Glassrekkverket er produktutviklet for svært ulik montering, balkong samt innenfor eksisterende rekkverk. Fast glassrekkverk kan kombineres med et glassrekkverk med glass som kan heves og senkes.

Hvor produseres ClickitUp® glassrekkverk ?
All glassbalustradeproduksjon finner sted i Sverige, i ErgoSafe AB lokaler i Halmstad.

Med hvilke mål fås glassrekkverkene deres?
Våre glassrekkverk fås i forskjellige maks.-bredder, avhengig av hvilken variant du velger. Du kan bestille både standardmål og egendefinerte mål. Minste mål er 700 mm og største mål er 2000 mm.

Betaling

Hva er prisen på deres glassrekkverk?
Prisen på våre ulike varianter av glassrekkverk, varierer. Det er bredden og antall seksjoner på en strekning som spiller rolle for totalprisen. Vi oppgir våre priser per seksjon. Så tilkommer prisen på variant av glass og variant av glassrekkverk. Siden alle byggeprosjekter er forskjellige, ber vi alltid om vedlegg til forespørsel om tilbud. Det kan være skisse, bilde, gulvplan, farge, osv. Så kommer vi tilbake til deg med tegning og tilbud.

Materiale

Hva er herdet glass?
Herdet glass er et personsikkert glass som er 4-5 ganger sterkere enn vanlig glass. Hvis herdet glass går i stykker, blir det mange små biter, i motsetning til vanlig glass som brekkes i større plater. Herdet glass brukes til våre glassrekkverk på bakkeplan, innenfor eksisterende rekkverk og til de bevegelige øvre glassene, både på bakkeplanvarianten og til balkongglassets bevegelige øvre glassdel.

Hva er lamellglass?
Lamellglass er to stykker glass som sitter sammen med et plastlaminat mellom, som gjør at glasset holdes sammen når det går i stykker. Brukes ofte til frontruter i biler og andre bruksområder der god holdbarhet og sikkerhet kreves. Brukes til det faste glasset på balkongrekkverkene våre.

Kan man få en annen farge på glasset?
Nei, vi leverer klarglass men kan foliere glasset hos et lokalt firma.

Kvalitet og garanti

Er rekkverket testet?
ClicktiUp®Balcony og CiU Fixed/Balcony er testet hos RISE i henhold til SS-EN 12600:2002 kraftig støt, samt i Storbritannia i henhold til British Standard BS6180.

Hvor mye vind tåler rekkverket?
ClickitUp® klarer vind på opptil 22 m/sek. i hevet posisjon. CE-merket i henhold til maskindirektivet 2006/42/EG. Vi anbefaler at man senker rekkverket ved vind på mer enn 18 sekundmeter. Følg advarsler på sterk vind på SMHI. ClickitUp®Balcony tilpasses etter vindlast og høyde der rekkverket skal monteres.

Mitt glass på ClickitUp® går ikke helt opp. Er det noe feil med rekkverket?
Nei. Det bevegelige glasset trenger kanskje litt hjelp til å nå den øverste posisjonen. For at glasset på en seksjon som kan heves/senkes skal fungere på best mulig måte, er monteringen avgjørende. Hvis seksjonen ikke er i vater, risikerer du at det bevegelige glasset går skjevt opp, som kan føre til at glasset beveges tregt eller setter seg fast. Hvis dette er tilfelle, sjekk om seksjonen er skjev. Hvis seksjoner er i vater og rekkverket likevel ikke går helt opp, kan dette være enten på grunn av uteklimaet eller at seksjonen må spyles ren i skjøtene på nedre parti og smøres med glidefilm basert på PTFE. Les gjennom pdf-filen Vedlikehold av ClickitUp® Skulle det være slik at ClickitUp ikke fungerer som beskrevet, se også gjennom Feilsøking ClickitUp

Mitt ene topplokk stikker et par millimeter opp på den ene siden av rekkverket. Er det noe feil?
Det sitter to forskjellige typer av gassfjærer i hver del. Den ene gassfjæren trykker konstant oppover og den andre har låsefunksjon.  På stemplet som trykker kan det forekomme ta topplokket trykkes et par millimeter opp. Det kan også skyldes at du har fått en setning i underlaget.

Hvor lenge holder gassdemperne?
På samme måte som alt annet materiale som brukes på ClickitUp®, er gassfjærene også av høyeste kvalitet. Gassfjærene har en utprøvd teknologi som brukes i mange etablerte industrier, f.eks. bilindustrien med påvist lang levetid. Om det skulle skje at gassfjærer må byttes ut, kan dette la seg gjøre. Ta kontakt med din selger for å bestille ny.

Vedlikehold av ClickitUp® glassrekkverk

Hvilket vedlikehold kreves?
Materialet som brukes til alle detaljer på våre glassrekkverk er nøye utvalgt og spesielt utviklet for å klare barskt klima og markedets høye forventninger. Vedlikeholdet er begrenset til å spyle rent i skjøter på rekkverkene som har glass som kan heves/senkes, samt smøre med PTFE-basert glidefilm. For at topplokk skal beholde utseendet, bør det pusses en gang i året. Les pdf-filen her Vedlikehold av ClickitUp®

Levering/transport

Hvordan leveres glassrekkverket mitt?
Glassrekkverket leveres som komplette seksjoner på pall. En pall har plass til maks. 6 seksjoner. Totalt kan en pall veie opptil 450 kg. Stedet der levering skal skje, må være asfaltert vei eller lignende. Det er kjøperens ansvar at veien frem til leveringsstedet oppfyller speditørens krav.

Hvor mye veier en ClickitUp®-seksjon?
1 stk. ClickitUp® 1800 seksjon veier 73 kg
1 stk. ClickitUp® 1500 seksjon veier 63 kg
1 stk. ClickitUp® 1000 seksjon veier 45 kg